Köpvillkor

Köpvillkor

 

Sortimentet

Sortimentet i Hallbergs Gulds webbshop kan skilja sig från våra fysiska butiker. I webbshoppen visas delar av vårt sortiment men vi fyller ständigt på med nya produkter. Om du inte hittar det du letar efter i webbshoppen, är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice eller besöka din närmaste Hallbergs Guld-butik.

 

Priser

Kampanjpriser och priser för tilläggstjänster kan skilja mellan webbshopen och våra fysiska butiker. Alla priser är i svenska kronor inklusive moms.

 

Erbjudanden och rabatter

Rabatterbjudanden gäller så långt lagret räcker. Erbjudanden och rabatter kan skilja sig mellan webbshopen och våra fysiska butiker.

 

Betalningsalternativ

I Hallbergs Gulds webbshop kan du betala med bank- och kreditkort samt via faktura eller delbetalning.

Kortbetalning
Du kan betala med bank- och kreditkort från VISA och MasterCard. Vid beställning reserveras beloppet och när varorna skickas från vårt lager dras sedan beloppet från ditt konto. Alla kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner Dibs Payment Services AB. Vi innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för PCI DSS. För din säkerhet krypteras kortköpen så att ingen obehörig kan se din information. Vi tillåter bara köp med svenska kort från Sverige.

Faktura
I Hallbergs Gulds webbshop kan du välja att betala mot faktura via Klarna. Om du väljer att betala mot faktura tillkommer en fakturaavgift på 29 kronor. Du kommer att få en separat faktura från Klarna efter att du har lagt din order i Hallbergs Gulds webbshop. I samband med betalning med faktura tas en kreditupplysning.

Delbetalning
Du har även möjlighet att delbetala ditt köp med Klarna Konto.

Klarna konto
Du har möjlighet att delbetala från 50 kr/mån när du handlar i vår webbshop!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tor mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Klarnas Allmänna villkor
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation (PDF)

 

Produktvisning

Färgåtergivningen kan variera beroende på datorns skärminställning och vi kan därför inte garantera att färgen på våra produkter på nätet stämmer exakt med verkligheten.

 

Uppdatering av lagersaldo

Vårt lagersaldo uppdateras flera gånger om dagen. Vi reserverar oss för att lagersaldot kan avvika mellan uppdateringarna.

 

Åldersgräns

Hallbergs Guld ingår enbart avtal med myndiga personer. För att handla i Hallbergs Gulds webbshop måste du vara minst 18 år.

 

Tryckfel

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på hemsidan. Vi förbehåller oss rätten att avslå felaktiga ordrar.

 

Frakt

Fraktkostnaden är 39 kr inklusive moms.

 

Presentinslagning

Du kan få en eller flera varor inslagna. Bocka i rutan för presentinslagning innan du lägger varan i kundkorgen. Då slår vi in din vara så den är färdig att ge bort. Kostnaden för presentinslagning är 29 kr per vara.

 

LEVERANS MED POSTNORD

Varorna skickas med PostNord och hämtas hos PostNords uthämtningsställe. Paketet ligger kvar i 14 dagar. Ej uthämtat paket debiteras med en avgift på 150 kr. Leveransen aviseras via e-post eller SMS beroende på vilket alternativ du valde i kassan. Du behöver uppvisa en giltig legitimation för att hämta ut ditt paket hos ditt uthämtningsställe. Namnändring på paket är inte möjlig i efterhand.

Vi kan för närvarande endast leverera till kunder i Sverige.

 

Adressändring

Leverans sker endast till folkbokförd adress, ändring av leveransadress är inte möjlig.

 

Leveranstid

Beställningar skickas normalt från vårt lager dagen efter att din beställning är gjord. Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar. För varor märkta "beställningsvara" är normal leveranstid 5-15 arbetsdagar. Vi kontaktar dig om en vara är försenad eller saknas och du har rätt att häva köpet om leveranstiden inte kan hållas.

 

Ej uthämtade paket

Om du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar skickas det tillbaka till Hallbergs Guld. Du debiteras en avgift på 150 kr inklusive moms för frakt och omkostnader.

 

Skadade paket

Vi står för transportrisken för de varor som skickas från vårt lager. Skulle en försändelse vara trasig eller skadad när du hämtar ut den, kontakta transportören. Saknas varor vid leveransen, vänligen kontakta vår kundservice.

Du står för transportrisken för de varor som du returnerar till oss.

 

Byten och returer

Hos Hallbergs Guld har du 30 dagars ångerrätt, från den dag du hämtat ut ditt paket. Hallbergs Guld tillämpar dessutom öppet köp i 30 dagar. För att varan ska kunna returneras måste den vara i väsentligt oförändrat skick, dvs oanvänd, hel och ren. Vissa av våra varor plomberas och plomberingen måste då vara kvar för att retur ska kunna godkännas.

De varor som du handlat i Hallbergs Gulds webbshop returneras till vårt lager i Varberg. Medföljande askar, förpackningar och tillbehör till varan ska också returneras i väsentligt oförändrat skick. Har du som kund använt varan/varorna i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att prova dess egenskaper och funktion, är du dock skyldig att ersätta den värdeminskning som användningen har medfört. Efter retur kontrollerar vi om varan har använts på ett sådant sätt och drar, om så är fallet, av kostnaden för värdeminskningen som användningen har medfört från det belopp som återbetalas. Vid en retur/reklamation tillbaka till oss står du för transportrisken. Använd dig av retursedeln som följer med ditt paket. Returen kostar 39 kr oavsett paketets storlek och vikt, summan dras automatiskt från beloppet vi betalar tillbaka till dig. Eventuell presentinslagning kan inte returneras eller återbetalas då denna tjänst anses som förbrukad.

Efter godkänd retur betalar vi tillbaka pengarna till dig. Återbetalning sker inom fem (5) bankdagar från det att Hallbergs Guld tagit emot och godkänt returen. Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet.

 

Kvalitetskontroll för smycken med diamanter 0,15 ct eller större

För smycken med diamanter som är 0,15 ct eller större sker en kvalitetskontroll innan returen kan godkännas.

 

Ingen bytes-, returrätt eller öppet köp för specialbeställda eller graverade varor

Presentkort, specialbeställda varor, ringar från Schalins, Flemming Uziel, graverade varor och rea-varor omfattas inte av bytesrätten eller öppet köp.

 

Byte av vara

Byte av en vara hanteras som en retur. Du returnerar varan enligt ovanstående information och gör en ny beställning i vår webbshop.

 

Reklamationer

Om du upptäcker att en vara på något sätt är skadad eller felaktig ska du så snart som möjligt kontakta oss innan du reklamerar dina varor. Reklamationer kan göras genom att kontakta kundservice på webbshop@hallbergsguld.se eller i våra fysiska butiker. Väljer du att kontakta kundservice informerar de dig om hur du ska gå tillväga för att skicka varan till oss. Returadressen framgår på returadress-lappen du får med din leverans. Vi betalar tillbaka fraktkostnader vid reklamation. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Om din reklamation medför ev. kostnader har du rätt till ersättning. Hallbergs Guld löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Väljer du i stället att kontakta en butik, ta med ditt kvitto eller din följesedel. Hallbergs Guld följer Allmäna Reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.

 

Garanti

När du handlar hos oss får du alltid ett års garanti när det gäller tillverknings- och materialfel. Garantin täcker dock inte slitage, vårdlöst hanterande eller skada genom olyckshändelse.

 

Information om behandling av personuppgifter

Iduna AB (där Hallbergs Guld ingår) följer PUL (Personuppgiftslagen) i sin hantering av personuppgifter. Dina uppgifter hanteras på ett korrekt och kontrollerat sätt så att du kan känna dig trygg när du handlar i vår webbshop. De personuppgifter som du lämnar och som vi sparar vid ditt köp, används för att kunna administrera dina inköp och i marknadsföringssyfte (t.ex. postala utskick, sms, e-post). Vi lämnar inte uppgifter till tredje part.

Du kan skriva till Iduna AB, (som är personuppgiftsansvarig), 432 84 Varberg och begära att dina personuppgifter rättas eller tas bort. Du har även rätt att begära information om vilka uppgifter om dig som vi behandlar.