Hallbergs Guld

Du har inga favoriter ännu

Varukorgen är tom
För att förbättra din upplevelse på Hallbergs guld använder vi cookies. Läs mer
OK

Efter ditt köp

Spåra ditt paket

SPÅRA DITT PAKET

Fyll i kollinummer på www.posten.se så kan du spåra ditt paket. Så snart vi skickat din vara får du ett leveransbesked via e-post. I e-postmeddelandet finns ett kollinummer för ditt paket så att du kan följa det i leveranskedjan.

Ångerrätt och öppet köp

ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP I WEBBSHOPPEN

Gäller varor köpta i vår webbshop.


BYTEN OCH RETURER


Hos Hallbergs Guld har du 30 dagars ångerrätt från den dag du hämtat ut ditt paket. Hallbergs Guld tillämpar dessutom öppet köp i 30 dagar. Observera att presentkort och graverade varor inte omfattas av ångerrätten, bytesrätten eller öppet köp.


För att varan ska kunna returneras måste den vara i väsentligt oförändrat skick, dvs oanvänd, hel och ren. Har du som kund använt varan/varorna i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att prova dess egenskaper och funktion, är du dock skyldig att ersätta den värdeminskning som användningen har medfört. Efter retur kontrollerar vi om varan har använts på ett sådant sätt och drar, om så är fallet, av kostnaden för värdeminskningen som användningen har medfört från det belopp som återbetalas.Vissa av våra varor plomberas och plomberingen måste då vara kvar för att retur ska kunna godkännas.


Varor som du handlat i Hallbergs Gulds webbshop returneras till vårt lager i Varberg. Du returnerar varan i samma förpackning som du mottog den. Eventuella askar, förpackningar och tillbehör till varan ska också returneras i väsentligt oförändrat skick. Vi hanterar din retur inom 30 dagar, från det att din retur har blivit hanterad återbetalas du inom 5 bankdagar.

Fyll i retursedeln som du fick med ditt paket. Returadressen som även framgår på returadress-lappen är:


Iduna AB

Härdgatan 35

432 32 VARBERG


Vill man använda konsumentverkets officiella ångerblankett hittar man den här!


ÅTERBETALNING VID ÅNGERRÄTT


Du har rätt att återfå dina pengar vid ångerrätt inom fem (5) bankdagar från det att Hallbergs Guld har mottagit och godkänt din retur (detta kan ta upp till 30 dagar). Returavgiften på 39 kr samt eventuell presentinslagning återbetalas inte. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet.


KVALITETSKONTROLL FÖR SMYCKEN MED DIAMANTER 0,15 CT ELLER STÖRRE


För smycken med diamanter som är 0,15 ct eller större sker en kvalitetskontroll innan returen kan godkännas.


INGEN BYTES-, RETURRÄTT ELLER ÖPPET KÖP FÖR SPECIALBESTÄLLDA, GRAVERADE SAMT VISSA REAVAROR


Specialbeställda varor, ringar från Engelbert, Schalins, Flemming Uziel samt graverade varor eller reavaror rabatterade med mer än 30% omfattas inte av bytesrätten eller öppet köp.


BYTE AV VARA


Byte av en vara hanteras som en retur. Du returnerar varan enligt ovanstående information och gör en ny beställning i vår webbshop.


Byte av ringstorlekar kan göras i butik, tag med orderbekräftelse och ringen till närmsta butik så hjälper butiken dig. Gäller endast byte till samma artikel i annan storlek.ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP I FYSISKA BUTIKER

Gäller för varor köpta i våra fysiska butiker.


BYTEN OCH RETURER


Hos Hallbergs Guld har du 30 dagars ångerrätt, från den dag du köpt din vara. Hallbergs Guld tillämpar dessutom öppet köp i 30 dagar. Observera att presentkort, specialbeställda varor, ringar från Engelbert, Schalins och Flemming Uziel och graverade varor inte omfattas av bytesrätten, returrätten eller öppet köp. För rea-varor gäller bytesrätt, dock ej öppet köp.


För att varan ska kunna returneras måste den vara i väsentligt oförändrat skick, dvs oanvänd, hel och ren. Vissa av våra varor plomberas och plomberingen måste då vara kvar för att retur ska kunna godkännas. Ta alltid med kvitto.


ÅTERBETALNING VID ÅTERKÖP


Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet. Vid kortköp med American Express, Diners Club och Resurs Bank återbetalas beloppet endast till det kontokort som användes vid köptillfället. Vid köp med Visa eller Mastercard kan återbetalning ske till annat kontokort än det som användes vid köptillfället.


KVALITETSKONTROLL FÖR SMYCKEN MED DIAMANTER 0,15 CT ELLER STÖRRE


För smycken med diamanter som är 0,15 ct eller större sker en kvalitetskontroll innan returen kan godkännas.


INGEN BYTES-, RETURRÄTT ELLER ÖPPET KÖP FÖR SPECIALBESTÄLLDA, GRAVERADE SAMT VISSA REAVAROR


Specialbeställda varor, ringar från Schalins och Flemming Uziel samt graverade varor eller reavaror omfattas inte av bytesrätten eller öppet köp.

Reklamationer

REKLAMATIONER

REKLAMATIONER I WEBBSHOPPEN

Om du upptäcker att en vara på något sätt är skadad eller felaktig ska du så snart som möjligt kontakta oss innan du reklamerar dina varor. Reklamationer kan göras genom att kontakta kundservice på webbshop@hallbergsguld.se eller i våra fysiska butiker. Väljer du att kontakta kundservice informerar de dig om hur du ska gå tillväga för att skicka varan till oss. Returadressen framgår på returadress-lappen du får med din leverans. Vi betalar tillbaka fraktkostnader vid reklamation. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Om din reklamation medför ev. kostnader har du rätt till ersättning. Hallbergs Guld löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Väljer du i stället att kontakta en butik, ta med ditt kvitto eller din följesedel. Hallbergs Guld följer Allmänna reklamationsnämnden vid eventuella tvister.


ÅTERBETALNING VID REKLAMATION I WEBBSHOPPEN

Vid reklamation har du rätt att få pengarna tillbaka inom 14 dagar om du häver köpet från den dag då Hallbergs Guld mottagit meddelandet. Om Hallbergs Guld företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation betalas eventuella fraktkostnader tillbaka inom 14 dagar från den dag Hallbergs Guld mottagit den reklamerade varan. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet.

Vid frågor, kontakta
Kundservice: 0340-59 54 68
E-post: webbshop@hallbergsguld.se
Öppettider: Vardagar 7.00-15.30

REKLAMATIONER I FYSISKA BUTIKER

Om du upptäcker att en vara på något sätt är skadad eller felaktig ska du så snart som möjligt besöka närmaste butik. Ta med ditt kvitto. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet. Hallbergs Guld följer Allmänna reklamationsnämnden vid eventuella tvister.

Garanti

GARANTI

När du handlar hos oss får du alltid ett års garanti när det gäller tillverknings- och materialfel. Garantin täcker dock inte slitage, vårdlöst hanterande eller skada genom olyckshändelse.

Produktvård

SMYCKEN

För att dina smycken ska skänka dig nöje och glädje under många år är det viktigt att tänka på följande:

Förvara gärna dina smycken i ett smyckeskrin, så att de inte skaver mot varandra.Har du ädelstenar i dina smycken bör du varje år se över infattningen. Ta gärna med dig dem till butiken så hjälper vi dig.
Rengör regelbundet dina smycken så att de behåller sin lyster.
För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid bad, dusch, diskning och trädgårdsarbete.
Stela och halvstela halsband och armband bör tas av vid sänggående eftersom de annars lätt kan brytas.

Var extra försiktig med ihåliga smycken då dessa lättare kan skadas än massiva smycken.
Vitguldssmycken är vanligtvis överdragna med en vit ädelmetall, rodium, för att ge smycket extra lyster. Rodineringen slits, speciellt på ringar, men du kan alltid förnya smycket genom att låta omrodinera det i någon av våra butiker.
Smycken med matta ytor bör hanteras varsamt. I och med att smycket slits blir de matta ytorna blankare.
Förvara bijouterier torrt och mörkt så håller de sig fina längre.
Kontrollera då och då att örhängets lilla påskjutare, "snurrebussen", sitter ordentligt i hacket. Om den sitter löst kan man lätt spänna fjädringen genom att trycka ihop den lite lätt.

PÄRLOR

Pärlhalsband och pärlsmycken bör torkas av med fuktig linneduk efter att de använts.

Pärlorna förvaras lämpligen i linneduk, i en tillsluten plastpåse eller hängande i rumstemperatur. Bomull har en uttorkande effekt på pärlan och bör därför undvikas. Tänk även på att inte förvara eller bära dina pärlor ihop med andra smycken eftersom de kan skava mot varandra. Var även försiktig med hårsprej och parfym eftersom det kan skada pärlan.

Med tiden blir pärlsilket (tråden som håller samman pärlorna i ett halsband eller armband) skört och kan gå av. Det är därför klokt att låta trä om pärlorna en gång per år. Vi hjälper dig gärna med detta i butiken.

BESTICK I ÄKTA SILVER OCH NYSILVER

Diska alltid dina silverbestick direkt efter användning. Vissa matrester, som till exempel ägg och lutfisk, kan ge fläckar på djupet, liknande frätskador.

Du kan diska dina silverbestick i maskin, men tänk då på att torka dem med torkhandduk så snart disken gått klart. Låter man dem självtorka blir det lätt torkfläckar, som dock kan avlägsnas med putsmedel.

När du ställer in besticken i diskmaskinen, tänk på att silvret inte får komma i kontakt med rostfria bestick. Vid kontakt med rostfritt uppstår fläckar som dock kan putsas bort. Observera att knivbladen på dina silverbestick är rostfria.

Om du förvarar dina silverbestick i impregnerade tyglindor behöver de nästan aldrig putsas. Tänk på att aldrig använda gummisnodd tillsammans med silver. Svärtan efter en gummisnodd går inte att putsa bort eftersom den fräter in i materialet och förstör silvret.

PUTSFRITT

Produkter som är putsfria är överdragna med en tunn hinna lack som gör att de inte oxiderar och tack vare denna lack behöver de aldrig putsas. Om den skyddande hinnan förstörs blir produkten flammig och ful. Detta kan till exempel hända om du använder putsmedel på en putsfri produkt.

Bästa sättet att rengöra dina putsfria produkter är med en mjuk och fuktig trasa.

PUTSMEDEL

Rena smycken är vackrare smycken! Hos Hallbergs Guld hittar du utmärkta hjälpmedel för vård och rengöring av smycken, silverbestick och prydnadssaker.

Guld och diamant rent En rengöringsvätska som du sänker ner dina guldsmycken i för att få dem rena. Med den lilla borsten kommer du även åt att rengöra svåråtkomliga ställen.

Putsduk guld En putsduk som innehåller ett mycket finfördelat polermedel som du rengör dina lätt smutsade guldsmycken med. Duken finns i två storlekar.Silverdip En vätska som du sänker ner dina silversmycken och ditt bordsilver i och som på ett par minuter tar bort oxideringen.

Silverdip finns i två storlekar. För långtidsverkande skydd efterputsar du med silverputsduk.

Silverskum En pasta som du applicerar på dina silverföremål, arbetar upp till ett skum som tar bort oxideringen.

Putsduk silver En putsduk som innehåller ett mycket finfördelat polermedel och är impregnerad med ämnen som motverkar oxidering av dina silversmycken och föremål. Duken finns i två storlekar.

Putsduk i microfiber En liten behändig putsduk som du kan ha med i handväskan för rengöring av t. ex. dina solglasögon och mobiltelefonen.

För ytterligare information och instruktioner läs mer på respektive förpackning.